Προκατασκευασμένο Σπίτι, Δανία

By admin
Προκατασκευασμένο Σπίτι


Προκατασκευασμένο Σπίτι

Προκατασκευασμένο σπίτι από χάλυβα και ξύλο χτίστηκε σε μόλις 3 ημέρες, Δανία.

Χτισμένο στο καταπράσινο τοπίο του δανικού νησιού Fyn, το Villa Korup είναι ένα εντυπωσιακό Προκατασκευασμένο Σπίτι σχεδιασμένο για μια οικογένεια έξι ατόμων.


Προκατασκευασμένο σπίτι CLT


Μια συνεργασία μεταξύ του Δανού αρχιτέκτονα Jan Henrik Jansen και του Αυστραλιανού Marshall Blecher, Villa Korup, με τρία επιμήκη «φτερά», προκατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας ατσάλινα και CLT πάνελ.

Το έργο είναι μοναδικό από πολλές απόψεις . Το Προκατασκευασμένο Σπίτι είναι ένα από τα πρώτα ιδιωτικά σπίτια στη Δανία που χτίστηκε με CLT. Η προκατασκευή επέτρεψε στους αρχιτέκτονες να χτίσουν το σπίτι σε μόλις τρεις ημέρες, μειώνοντας τον χρόνο κατασκευής και αφήνοντας ένα ελάχιστο αποτύπωμα στο τοπίο και την άγρια ​​φύση. Για να αποκτήσουν ανθεκτικότητα, τα ξύλινα πάνελ επεξεργάστηκαν με σαπούνι και χλωρίνη για να δώσουν ένα σκληρό φινίρισμα στην όψη.

Εκτός από την πλευρά του CLT, το εξωτερικό του σπιτιού έχει επίσης φορεμένα ατσάλινα πάνελ. Αυτό το βιομηχανικό υλικό θα αλλάξει χρώμα με την πάροδο του χρόνου, αποκτώντας μια πατίνα που θα καλύψει απαλά το σπίτι στο απίστευτο δάσος του.


Η Villa Korup εκτείνεται σε τρεις επιμήκεις πτέρυγες για να δημιουργήσει αρκετό χώρο για να καλύψει τις ανάγκες μιας οικογένειας έξι ατόμων. Αυτά τα τρία τμήματα στεγάζουν τα υπνοδωμάτια και τα μπάνια, μαζί με άλλους ιδιωτικούς χώρους, όπως ένα γραφείο. Η διάταξη επιτρέπει επίσης σε κάθε πτέρυγα να απολαμβάνει μια σειρά από μικρές μεμονωμένες βεράντες.

Οι κύριες περιοχές είναι όπου συγκλίνουν οι πτέρυγες. Εμπνευσμένο από τις αρχές του σκανδιναβικού σχεδιασμού, ο εσωτερικός σχεδιασμός είναι ελαφρύς και ευρύχωρος. Ελάχιστα έπιπλα και ουδέτερα χρώματα επιλέχθηκαν για να διατηρήσουν τους χώρους ανοιχτούς και χωρίς ακαταστασία. Καθ ‘όλη τη διάρκεια του σχεδιασμού, γυάλινα διαχωριστικά , συμπεριλαμβανομένων συρόμενων γυάλινων πορτών, ανοίγουν τους εσωτερικούς χώρους διαβίωσης προς τα έξω, καθιστώντας τη φύση ένα με τη Villa Korup.


Περισσότερες πληροφορίες: Jan Henrik Jansen – Marshall Blecher